Hoe onderhoud ik mijn teak tuinmeubelen?

TEAK TUINMEUBEL ONDERHOUDSTIPS

Met de juiste producten worden uw teak tuinmeubelen weer als nieuw en zorgt u voor een langere levensduur. De onderhoudsproducten staan voor u klaar!
Teak reinigen doe je als volgt :
1. Reinig je terrasmeubels met water en een zachte zeep of met een Teak Cleaner. Je mag hiervoor gerust een borstel met harde haren gebruiken. Gebruik nooit staalwol of iets dergelijks want er zouden kleine metalen stukjes kunnen achterblijven die dan roestvlekjes kunnen veroorzaken. Ook met javel moet je oppassen. Teak is een oliehoudende houtsoort. Javel kan het hout uitdrogen.
2. Spoel je tuinset overvloedig na met water.
3. Voelt het oppervlak ruw aan dan schuur je je tuinmeubelen best op met een fijn schuurpapiertje rond een houten blokje.  Schuur ze heel lichtjes terug glad met de vezel van het hout mee. NIET met je handen of vingers schuren. Door de ongelijke druk slis je niet gelijkmatig en zouden er kleine groeven kunnen ontstaan. Gebruik dus steeds een houten blokje.
4. Opnieuw afspoelen en laten drogen.
5. Vervolgens zet je er een laagje teak protector/ teak shield op. Dit product is kleurloos en maakt je tuinmeubelen water en vuil afstotend. U kan er eveneens een product op zetten dat uw tuinstoelen en tuintafel een lichtbruine kleur geeft.

Een inspanning met een jaar lang een prachtig resultaat.

Hoe maak ik teakmeubelen proper: stap 1 Teak Cleaner

Teak Cleaner

Teakmeubelen onderhouden

Teak Shield

hoe behoud ik de bruine kleur van teak tuinmeubelen

Teak Protector