Met het vooruitzicht dat we geen "gewoon" kerstfeest en nieuwjaar kunnen vieren, krijgen we van klanten heel wat vragen over terrasverwarmers. Grootouders krijgen toch graag hun kinderen en kleinkinderen een keer op bezoek tijdens de feestdagen. En om het veilig te houden, plannen ze om dit buiten te organiseren.

Wel willen ze het ook een beetje gezellig warm maken buiten. Een terrasverwarmer is hiervoor een ideale oplossing. Je hebt terrasverwarmers met verschillende technologie├źn in verschillende maten aan uiteenlopende prijzen.

Bij de elektrische verwarmingstoestellen kan je kiezen uit carbon, halogeen of infrarood lampen. De lampen met het beste rendement zijn de terrasverwarmers met infrarood. Je kan ze zowel buiten in de open lucht gebruiken als op een overdekt terras. Een infrarood lamp (korte golf) warmt de objecten op en veel minder de omgevingslucht. Dit is een diepgaande, intense aangename warmte. Een halogeen lamp geeft ook vrij intense warmte maar een 25% minder.

Een halogeen lamp verwarmt naast objecten ook de lucht op waardoor bij tocht de halogeen lamp een lager rendement kent dan de infrarood technologie. De halogeen lamp is dan weer wel een betere keuze dan een gastoestel als je over een stopcontact beschikt buiten.

Met de halogeenspiralen maakt men betaalbare toestellen met een apart en modern design.

 

Halogeen Heater met verlichting ook op statief

Infrarood terrasverwarmer met verlichting

Elektrische Loungeheater met halogeenlamp

STAANDE LOUNGEHEATER LAAG MODEL OOK IN HOOG MODEL

INFRAROODHEATER OOK OP STATIEF


 

Loungeheater op gas

De traditionele gastoestellen kennen de meeste wel denk ik. Hiernaast een laag model dat vaak bij lounges gebruikt wordt.

Is de ruimte waar je deze verwarmer zet goed afgeschermd, een plaats waar het weinig tocht, dan kan deze loungeheater de ideale oplossing zijn. Als het een open ruimte is en het waait dan is het rendement van deze verwarmer minder dan van bijvoorbeeld een halogeen verwarmer.

In dit toestel kan je een gasfles van 10.5 kg in zetten. Deze gastoestellen werken best met propaangas. Dit is bevriest veel minder snel dan butaan.

Bij extreem lage buitentemperaturen of een zeer groot gasgebruik kan een gasfles bevriezen. Dat is een volkomen normaal fenomeen. Is je gasfles bevroren? Schakel dan je gastoestel (dat verbonden is met de gasfles) tijdelijk uit, tot de gasfles weer opgewarmd is. Schakel dan je toestel en de gastoevoer opnieuw aan en je gasinstallatie zal opnieuw normaal werken. Je kan dit ook nalezen  op www.antargaz.be

Qua verbruik kost een gastoestel meer dan een elektrisch toestel in verhouding tot het rendement.
Aan jou de keuze! Met een terrasverwarmer kan je je familie bij een gezellige warmte ontvangen.

Contacteer ons voor de modellen in voorraad.